Info, Marketing digital
Pe tine ce te motiveaza?
In calitate de antreprenori, inceperea unei afaceri scoate la iveala multe emotii diferite. Poti trece de la pasiune si entuziasm la nerabdare si stari de anxietate in cateva secunde. Avem ceea ce credem ca este o idee de afaceri minunata, asa ca vrem sa incepem, sa tatonam terenul si sa vedem progresul imediat. Este adesea dificil sa reduci viteza si sa o iei incetul cu incetul, mai ales cand unii pasi sunt plictisitori. Dar este foarte important sa iti faci timp pentru a identifica motivatia inainte de a incepe o afacere.
Riscul de a nu intelege motivatia
Este dificil sa ramai concentrat atunci cand apar provocari si determinarea ta este testata. Iar aceste teste si provocari apar in momentul in care te astepti cel mai putin.
Trebuie sa stii pentru ce te lupti astfel incat sa fii concentrat pentru a continua sa mergi inainte cand apar aceste provocari.
Cunoasterea si intelegerea motivarii tale te poate ajuta sa te pierzi in detalii, sa fii coplesit. Trebuie sa ai mereu sentimentul ca esti pregatit pentru orice obstacol apare.
Identificarea motivarii
Pentru a afla ce te motiveaza atunci cand incepi o afacere, trebuie sa vezi clar de ce faci ceea ce faci. Este necesar sa vizualizezi ce speri sa realizezi, care sunt riscurile si la ce te astepti sa obtii. Doar acest lucru te ajuta sa te mentii concentrat atunci cand te confrunti cu provocari in timpul procesului.
Daca nu iti faci timp sa te gandesti de la inceput , ar putea fi dificil sa iti dai seama de motivatia ta pe parcurs. Exista o multime de lucruri si factori diferiti care te pot motiva. Cheia este sa cunosti impulsurile tale si sa le folosesti pentru a depasi provocarile pe masura ce te imbarci în calatoria ta de afaceri.
Iata o lista mai jos pentru a explora posibilele motivatii si a determina ce are cel mai mare impact asupra ta si asupra dorintei tale de a reusi.
Bani: Vrei bani doar cat sa acoperi cheltuielile sau este motivant sa iti schimbi felul de a trai in mai bine?
Societate: Esti condus de dorinta de a rezolva o problema de moment sau de a imbunatati viata altora?
Familie: Construiesti o mostenire pe care o poti transfera copiilor tai? Incepi o afacere pentru a va sustine familia într-un fel?
Asteptari: Iti faci griji despre ce vor gandi ceilalti despre tine, daca esuezi? Care sunt asteptarile tale in ceea ce te priveste?
Consecinte: Ti-e frica de ce se poate intampla daca incepi o afacere si nu reusesti?
Mandria: Munca ta este un motiv de mandrie pentru tine?Pasiune: Iti place ceea ce faci, sa lupti pentru proiectul tau si pentru provocarile ce apar?
Credibilitate: Privesti acest proiect ca o modalitate de a deveni un expert in domeniu sau doar vrei sa inspiri mai multa credibilitate?
Provocare: Vezi acest nou proiect ca pe o oportunitate de a invata lucruri noi?
Folosind motivarea ta
Odata ce stii ce te motiveaza, esti pregatit sa faci acest pas indraznet de a începe o afacere. Esti gata sa iei decizii dificile si sa te lasi purtat de val spre noi provocari. Daca te ancorezi bine si iti construiesti o fundatie prin aceasta motivare este un pic mai greu sa iti pierzi directia. Devine dificil sa te gandesti sa te retragi de pe pista si din circuitul acestei calatorii.
Cand intelegi motivatia ta si te lasi ghidat de ea, vei dobandi increderea necesara pentru a lua deciziile potrivite de la inceputul unui nou business pana la succes!
Daca aveti intrebari echipa ScriemCodat va sta la dispozitie cu sfaturi utile si raspunsuri potrivite!