Info

Indexare mobila Google

     Incepand cu 1 iulie, toate web site-urile noi vor fi indexate utilizand indexarea mobila Google.
     Asigurati-va ca aveti web site-uri ce sunt mobile friendly!


     Google a anuntat ca toate site-urile noi “necunoscute anterior in Cautarea Google” vor fi indexate utilizand indexarea mobila incepand cu 1 iulie. Site-urile web mai vechi insa, urmeaza sa fie mutate cand devin si ele mobile friendly.

  • Text Hover

Declaratia Google

     Google a declarat ca “indexarea mobila in primul rand va fi activata in mod prestabilit pentru toate site-urile web noi. Este fantastic sa vedeti ca noile site-uri web afiseaza utilizatorilor si motoarelor de cautare, aceleasi informatii atat pe dispozitive mobile cat si pe desktop”.

  • Text Hover

Numai Web site-uri noi.

     Numai web site-urile noi, pe care Google nu le cunoaste inca, vor fi indexate mobil. Alte web site-uri care au trecut deja in indexarea mobila vor continua sa fie indexate utilizand acest tip de indexare. Dar web site-urile vechi care nu au migrat inca vor continua sa fie indexate in stilul vechi, pana cand aceste web site-uri sunt modificate.
     “In cazul site-urilor mai vechi, vom continua sa monitorizam si sa evaluam paginile pentru disponibilitatea lor de indexare in primul rand pe mobil si le vom notifica prin Search Console odata ce acestea sunt vazute ca fiind gata”, a spus compania.

  • Text Hover

Nici o notificare

     Spre deosebire de vechile site-uri web care primesc notificari atunci cand sunt mutate, Google nu va trimite notificari pe site-urile web noi, deoarece aceasta va fi starea implicita.
     “Deoarece starea implicita pentru site-urile noi va fi indexarea mobila, nu este nevoie sa trimitem o notificare”, a spus Google.

  • Text Hover

Ce este indexarea mobila?

     Indexarea mobila este pur si simplu modul in care Google acceseaza cu crawlere si indexeaza webul. In loc sa se uite la versiunea desktop a paginii, Google se uita la versiunea mobila a paginii. In termeni mai simpli, Google acceseaza cu diverse programe web si indexeaza pagina dvs. Web pe baza modului in care se reda pe un telefon mobil in comparatie cu un computer desktop.
     Google afirma ca trebuie sa acordati atentie datelor structurate si alt text pentru imaginile de pe paginile mobile cu aceasta schimbare.
     De ce ar trebui sa ne pese? Daca lansati un nou site web care nu functioneaza bine pe telefonul mobil, atunci este posibil sa aveti probleme cu indexarea și clasarea pe Google. Asigurati-va ca testati site-ul dvs. si construiti-l intr-un mod mobile friendly.
     Daca aveti intrebari echipa ScriemCodat va sta la dispozitie cu sfaturi utile si raspunsuri potrivite!

  • Text Hover

Autor