Info, Securitate online

Hackerii ataca din nou!

Hackerii ataca din nou!

Ai deschis inbox-ul email-ul tau si ai primit un mesaj “Dupa cum ati observat, v-am trimis un e-mail din contul dvs…”?

Mesaj suspect

In ultima vreme am fost asaltati de o serie de clienti ce au fost bombardati cu mesajul “Dispozitivul dvs. poate fi blocat de intrusi. Urmati instructiunile de Securitate”.

Cine are o adresa de email de mai multa vreme a observat deja ca spam-urile sunt la ordinea zilei.

Dar totusi acest email ne-a atras atentia deoarece aparent pare a fi trimis chiar de pe adresa utilizatorului. Daca ai simtit o oarecare panica cand ai deschis email-ul te asiguram ca nu trebuie sa iti faci griji. In realitate hacker-ul nu face decat sa utilizeze o metoda banala de spoofing a email-ului.  Tie iti apare ca tu ai trimis email-ul insa de fapt este trimis de o alta entitate.Spoofing este actul de deghizare a unei comunicari dintr-o sursa necunoscuta ca fiind dintr-o sursa cunoscuta, de incredere. Spoofing-ul se poate aplica la e-mailuri, apeluri telefonice si site-uri web sau poate fi mai tehnic, cum ar fi un computer care raspandeste o adresa IP, Protocolul de rezolutie a adreselor (ARP) sau serverul de nume de domeniu (DNS).

Daca ai rabdarea necesara sa parcurgi tot ce este scris vei realiza ca sunt o multitudine de greseli gramaticale si este posibil sa fie utilizata o traducere cu ajutorul Google Translate.

Te intrebi de unde au adresa ta de email?

Chiar tu le-ai furnizat-o atunci cand ai intrat pe diverse platforme si ti-ai facut un cont. Evident este ca nu trebuia transmisa mai departe insa realitatea este ca aceste baze de date reprezinta inca o marfa cautata.

Astfel devii victima un email SPAM.

Ce este de facut?

Evident trebuie sa il stergi si sa ignori pe viitor astfel de mesaje.

Deja ne-am pierdut multe minute din viata acordandu-i mai multa atentie decat era nevoie.


Ai grija de tine si de adresa ta de email!


Autor