Info

Google anunta actualizarea Broad Core Algorithm

     Google a anuntat prin Twitter oficial cu o zi inainte, o actualizare generala a algoritmilor de baza. Se numeste Broad Core Algorithm din iunie 2019 si a fost lansata luni, 3 iunie 2019 in centrele de date Google.

  • Text Hover
  • Text Hover

     “Uneori, facem modificari ample ale algoritmului nostru principal. Va informam despre acestea, deoarece nu „reparam” nimic in special si nu vrem ca cei ce se ocupa de continut sa incerce in mod gresit sa schimbe lucruri ce nu prezinta probleme”.
     Motivul pentru care ei spun ca nu exista nimic de rezolvat este acela ca actualizarile algoritmului de baza nu se refera, in general, la directionarea anumitor tipuri de continut de calitate scazuta, ci mai degraba la imbunatatirea relevantei.
  • Text Hover

     Cand vorbesti despre calitatea continutului, vorbesti despre spam. Dar afisarea rezultatelor relevante pentru utilizatori reprezinta mai mult intelegerea interogarilor de cautare, a continutului si mai putin excluderea spamului.
     In general, aceste tipuri de actualizari vizeaza imbunatatirea modului in care Google intelege interogarile de cautare, imbunatatind modul in care intelege paginile web si aduce ambele parti impreuna pentru a furniza rezultate de cautare mai relevante.

  • Text Hover

Algoritmul Pinguin

     Algoritmul Pinguin este o parte a algoritmului principal Google. Algoritmul Pinguin se ocupa de link-uri.
     Nu a existat niciun comentariu oficial daca algoritmul Pinguin face parte din actualizarea algoritmului de baza din iunie 2019.
     Cu toate acestea, se observa ca in martie 2019, Gary Illyes a spus intr-o adresa de la Pubcon Florida ca echipa Google continua sa imbunatateasca algoritmul Pinguin. Nu inseamna ca o imbunatatire a programului Pinguin face parte din actualizarea algoritmului de baza din iunie. Este pur si simplu de remarcat faptul ca a fost o afirmatie generala ca imbunatatirea algoritmului Pinguin continua.
     Ce trebuie sa faceti despre actualizarea generala a algoritmului de baza din iunie?
Instructiunea oficiala a Google este NIMIC. Majoritatea celor ce se ocupa de marketing insa clasifica acest sfat mai putin decat acceptabil. Dar este un sfat bun!

  • Text Hover

Iata cateva lucruri de luat in considerare

     Directia oficiala a Google este ca nu exista nimic de rezolvat.


     Actualizarile Google necesita uneori de la o saptamana pana la zece zile pentru a functiona. Deci este mai bine sa asteptati inainte de a formula concluzii despre ce se intampla.


     Actualizarile generale de baza ale Google nu vizeaza nise specifice. Ca exemplu John Mueller de la Google, a confirmat ca actualizarea numita “Medic” nu vizeaza site-urile legate de sanatate. Numele sau are sens pentru o actualizare generala a algoritmului. Oricine spune ca o actualizare generala a algoritmilor de baza vizeaza o nisa, greseste.


     Actualizarile de baza globale ale Google sunt despre relevanta. Calitatea site-ului ramane intotdeauna importanta. Dar nu a fost niciodata singurul punct al algoritmului. Este important sa retineti ca aceasta este o actualizare generala a algoritmului, nu doar o actualizare a calitatii site-ului.


     Cand incercati sa va dati seama de ce site-ul dvs. nu mai este bine clasat, nu incercati sa va dati seam ace trebuie remediat. Intrebati-va de ce site-ul dvs. nu ar putea fi vizualizat cat mai relevant de Google.


     Uneori e mai productiv sa te intrebi mai putin ce este in neregula cu site-ul tau ci ce este mai relevant in ceea ce priveste site-urile care se clasifica mai bine.

Autor