Info

De ce se numeste Mouse? 

Doug Engelbart a conceput mouse-ul in timpul unei conferinte in 1961. Primul sau proiect, in 1963, a folosit roti inspirate de dispozitive mecanice de masurare a suprafetei, numite planimetre inventate in anii 1800.

Arata ca un soarece

Cand a fost intrebat cine a numit cea mai faimoasa inventie a sa, Doug Engelbart a spus: „Nimeni nu isi poate aminti. Arata doar ca un soarece cu o coada si asa am numit-o cu totii”.

Denumirea „mouse”, a fost inventata la Institutul de Cercetare Stanford si provine din asemanarea cu modelele timpurii, care aveau un cordon atasat in partea din spate a dispozitivului, sugerand ideea unei cozi.

  • Text Hover

Multumim, Douglas Engelbart!

Douglas Engelbart de la Institutul de Cercetare Stanford a inventat soarecele in 1963, dupa testari ample de utilizare. Echipa lui Engelbart a numit-o „BUG”, unul dintre mai multe dispozitive de indicare experimentale dezvoltate pentru sistemul on-line (NLS) al Engelbart. Celelalte dispozitive au fost proiectate pentru a exploata alte miscari ale corpului, de exemplu, dispozitivele montate pe cap fixate pe barbie sau nas, dar in cele din urma mouse-ul a castigat din cauza simplitatii si comoditatii sale.

Mousing Around

Cuvantul „mouse” nu apare in brevetul lui Engelbart pentru dispozitivul care indica al computerului, care a devenit omniprezent in decurs de 20 de ani. Rotile cu muchii de cutit s-au rotit fiecare intr-o singura directie, transmitand informatii de miscare pentru acea directie. Fiecare aluneca fara sa se intoarca cand mouse-ul era mutat in cealalta directie.

  • Text Hover

Autor