Info

#CumSa alegi numele domeniului tau?

   Nu stii cum sa alegi un nume de domeniu? Alegerea numelui potrivit este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le veti face pentru web site-ul dvs. Numele domeniului are rolul de a comunica informatii importante vizitatorilor si motoarelor de cautare, este adresa web site-ului dvs. pe internet.
   Evident, nu va putem spune ce nume de domeniu este cel mai potrivit pentru dvs. Insa va putem ajuta cu cateva sfaturi deoarece este foarte important sa te gandesti serios la acest nume, deoarece un nume unic, memorabil poate da idei vizitatorilor despre ceea ce reprezinta brand-ul dvs. Poate oferi informatii  si ii poate incuraja sa se intoarca. Numele de domeniu este important in optimizarea motorului de cautare (SEO). Este recomandat sa il alegi corect intr-un proces atent, de prima data, pentru a nu ajunge in situatia de a-l modifica, deoarece aceasta operatiune ce necesita mult timp poate duce la complicatii.

4 Pasi simpli de urmat in alegerea numelui de domeniu pentru web site-ul dvs.:

Pasul 1: Alegeti unul sau mai multe cuvinte cheie reprezentative pentru web site-ul dvs.

   Exista multe modalitati de a începe sa generati idei pentru un nume de domeniu. Un ingredient cheie al unui nume de domeniu cu adevarat eficient este un cuvant cheie puternic. Utilizarea cuvintelor cheie din numele domeniului dvs., cat si a celor din continutul web site-ului, reprezinta beneficiile SEO care pot aduce mai mult trafic. Astfel web site-ul dvs sa se situeze intr-o pozitie mult mai buna in rezultatele motoarelor de cautare. Vizitatorii sunt ajutati sa inteleaga mult mai bine nisa pe care se situeaza web site-ul dvs. 

  • Text Hover

Pasul 2: Utilizati un generator de nume de domeniu pentru a cauta optiunile

   Odata ce aveti cateva optiuni de cuvinte cheie, este timpul sa va creati idei pentru numele domeniului dvs. Este necesar sa utilizati un generator de nume de domeniu pentru a va simplifica procesul de cautare, cat si a va asigura ca nu sunt deja utilizate si cumparate.  

Pasul 3: Selectati cel mai bun nume de domeniu pe baza unor criterii simple 

   In acest moment, sunteti gata sa restrangeti lista scurta si sa finalizati procesul de alegere al unui nume de domeniu. Este un proces subiectiv deoarece la urma urmei! Este important sa alegeti un nume de domeniu care va place. Pentru cele mai bune rezultate, numele trebuie sa fie:     


Concise si clare. Denumirile lungi si confuze sunt mai greu de memorat.    
Creativ si memorabil. Cu cat mai unic puteti face numele domeniului dvs., cu atat mai memorabil va fi.    
Usor de citit si pronuntat. Evitati numerele si caracterele speciale deoarece sunt confuze. 

   In cele din urma, este, de asemenea, important sa luati în considerare cu atentie si alegerea TLD domeniu de nivel superior. Ultima parte componenta a unui nume de domeniu in internet (partea de la final – .com, .org, .net). Pentru multe site-uri, .com este cea mai buna alegere, deoarece este ceea ce majoritatea vizitatorilor asteapta si este mai usor de retinut. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai greu sa gasim nume de domenii de calitate .com, iar utilizatorii devin din ce in ce mai obisnuiti cu alte extensii.  

  • Text Hover

Pasul 4: Inregistrati-va noul nume de domeniu 

   Dupa solutionarea combinatiei corecte a numelui bazat pe cuvinte cheie si a TLD-ului, tot ce trebuie să faceti este sa cumparati numele de domeniu. Modul în care faceti acest lucru depinde adesea de furnizorul de gazduire pe care decideti sa il utilizati. 


   Alegerea unui nume de domeniu poate fi un proces intimidant insa este o decizie importanta si un prim pas in succesul afacerii dvs. Cu putina munca de cercetare si cu instrumentele potrivite  procesul poate fi surprinzator de abordabil.  

  • Text Hover
Daca aveti intrebari suplimentare echipa ScriemCodat va sta la dispozitie cu sfaturi utile si raspunsuri potrivite! 

Autor