Info

Ce este un blog?

Ce este un blog și de ce ai nevoie de acesta?
Blogurile au schimbat ideea de stiri în secolul 21.
Cum sunt create și organizate blogurile?
Rolul blogurilor în gasirea persoanelor ce au aceleasi lucruri in comun.
Cum blogurile facilitează conversația și crearea relatiilor noi.  

  • Text Hover

Ati citit articole, ati vizitat site-urile web și te-ai gandit ca poti avea si tu unul.
Dar te-ai intrebat vreodata: Ce este asa interesant cu aceste bloguri?

Pentru a intelege sensul blogurilor, trebuie sa te gandesti la stiri si cine le scrie.

Stirile din secolul XX erau produse profesional pe cand cele din XXI au si o nota personala. Cand se intamplau evenimentele, in secolul trecut existau persoane ce hotarau ce stiri erau difuzate sau ce povesti scrise de reporteri, urmeaza sa apara in ziare. Astfel ca stirile erau profesionale insa generale si limitate. Secolul XXI a marcat punctul în care știrile au devenit atat profesionale dar si cu nuante personale.

Un nou tip de web site, numit blog, a aparut permitand oricui sa fie reporter si editor. Pe masură ce blogurile au devenit populare, au creat milioane de surse de știri și au oferit tuturor o audiența pentru propria lor versiune de știri. Desigur, folosim cuvantul “știri”, dar nu toate informatiile sunt stiri.

Cu un blog …

Proprietarul unei companii, antreprenorii pot sa informeze despre afacerea sa.
Acesti oameni sunt toți “bloggeri”. Cum s-a intamplat asta? Ei bine, blogurile sunt o metoda de a impartasi cel mai simplu informatii.
Oricine are o idee poate sa inceapa un nou blog prin apasarea unui buton și sa impartașească informatii mai tarziu.

Iată cum funcționează blogurile. Blogurile sunt site-uri care sunt organizate prin postari– acestea sunt știri individuale, cum ar fi articolele din ziar. Bloggerii completeaza pur și simplu un formular ca acesta pentru a posta o poveste noua. Prin apăsarea unui buton, postarea pe blog apare in partea de sus a paginii web, chiar deasupra știrilor de ieri. În timp, blogul devine o colecție a acestor postari, toate fiind arhivate pentru o referintă ușoară.

De asemenea, fiecare post blog poate deveni o discuție prin comentarii lasate de cititori.
Blogurile fac din știri o stradă cu doua sensuri. Dar, într-adevăr, marea valva nu se referă la modul în care functionează blogurile, ci la ceea ce decizi sa faci cu informatia ce-i intereseaza pe cei ce le citesc.

Sa presupunem ca aveți un blog despre un mod de viata sanatos și fotografierea în aer liber. Aceasta reflecta perspectiva dvs. unica. Acest lucru va ajuta sa construiți relații cu cititorii dvs. și cu alti bloggeri cu interese similare. Vorbind despre relații, bloggeri adesea lucreaza împreună. În plus fața de comentarii, veti citi mesajele reciproce, va puteti cita .
Acest lucru creeaza comunitați de bloggeri care se inspira și se motiveaza reciproc.

  • Text Hover

Fie ca este vorba de ușurinta utilizarii lor sau de oportunitațile pe care le ofera, blogurile au fost adoptate intr-un numar foarte mare. Din 2003, au fost create peste 70 de milioane de bloguri, fiecare avand versiunea proprie a știrilor. Deci, marele lucru legat de bloguri este ca au dat oamenilor ca tine puterea mass-media și au creat un tip personal de știri care apeleaza la un numar mare de comunitati mici.

Deci, depinde de tine – ce vei face cu aceasta noua putere?
Exista probabil un grup de oameni care vor sa auda ce ai de spus!

  • Text Hover

Autor