Info, Marketing digital

6 pasi de baza pentru un website sigur

Fara o securitate buna, chiar si cele mai bune web site-uri sunt vulnerabile la atacurile cibernetice.
Aflati cum sa va asigurati un Web site cu acesti sase pasi.

Trebuie sa existe o mare implicare in crearea unui web site. Pe langa un design atractiv, continut eficient al paginii, trebuie sa aveti in vedere si suficiente masuri de securitate.
Problema pe care multi web designeri incepatori o au este aceea ca nu stiu cum sa securizeze un site.
Ai nevoie de ajutor pentru a face site-ul dvs. sigur?

6 pasi de baza pentru un website sigur pe care sa ii urmati.

1. Alegeti un CMS sigur

In primul rând, trebuie sa alegeti un sistem sigur de administrare a continutului. Daca CMS este nesigur, site-ul dvs. va fi fara indoiala atacat. Echipa ScriemCodat va recomanda WordPress insa optiuni foarte bune pot fi Joomla, Drupal sau Wix. Evitati sistemele de management mai putin cunoscute.

  • Text Hover

2. Alegeti Gazduire Web securizata

Pe langa un CMS securizat este necesar sa luati in considerare si o optiune de gazduire web sigura. Din pacate, nu toate optiunile de gazduire ofera acelasi nivel de securitate. Atunci cand cautati o optiune de gazduire web, exista o serie de caracteristici de securitate pe care veti dori sa le cautati. Cea mai importanta este SFTP sau Secure File Transfer Protocol.

  • Text Hover

3. Instalati un WAF

Dupa ce avem si o gazduirea web sigura ar trebui sa instalati, un WAF (Web Application Firewall) sau Firewall pentru aplicatii web. Un WAF va proteja site-ul dvs. de boti, virusuri, viermi, troieni, de indata ce acesta este instalat, actionând ca un gard tehnologic in jurul site-ul dvs. Exista o serie de WAF de inalta calitate pe piata: Incapsula, Cloudflare, Fortinet si Imperva.

  • Text Hover

4. Utilizati certificate SSL

Faimosul certificat SSL (Secure Sockets Layer) de care am discutat in cateva articole trecute, este extrem de important. Certificatele SSL sunt folosite pentru a cripta informatii sensibile precum cele financiare ale clientilor. Exista o multime de certificate SSL disponibile pentru utilizare. Echipa ScriemCodat va recomanda unele dintre cele mai populare: GeoTrust, Comodo SSL, Entrust Datacard si DigiCert.

  • Text Hover
  • Text Hover

5. Actualizati cat mai mult posibil

Este necesar sa facem constant actualizari pentru a nu permite website-ului sa devina vulnerabil hackerilor. O vulnerabilitate duce la incalcarea securitatii, compromitând siguranta intregului website. 

6. Creati parole complexe

Nu vreau sa va reamintesc de celebrele parole din top 2018: ​​123456789. . . qwerty… parola. Stim ca tendinta este de a crea o parola cat mai simpla insa acest lucru este extrem de daunator sigurantei website-ului dvs. Din acest motiv, este vital sa creati parole complexe.
O parola securizata contine litere, numere si caractere speciale. De exemplu, o parola precum “ajkt7! Kq” este mai sigura decât o parola precum “elmo122”. Nu urmeaza niciun model familial, ceea ce face aproape imposibila ghicirea ei.

  • Text Hover
Aveti nevoie de ajutor in crearea unui web site securizat? Suna chiar acum!

Autor