Info, Marketing digital
4 Modalitati eficiente de utilizare Social Media
Social media a devenit o metoda de comunicare atat pentru companii cat si pentru persoanele fizice.
Astazi, o persoana petrece in medie mai mult de 3 ore pe zi pe site-urile de social media. Potrivit statisticilor, aproape 1,96 miliarde de oameni au fost activi in domeniul social media, iar acest numar urmeaza sa creasca.
Prin urmare, este extrem de important sa valorificam puterea Social media pentru a ne dezvolta afacerea si brandul.Iata o lista cu sugestii care pot ajuta la utilizarea eficienta a mediilor sociale:
1. Consecventa
A fi consecvent în mediile sociale te poate duce departe. Nu poti trece de la o singura postare pe zi la zece postari zilnice si sa te astepti la o audienta care sa fie alaturi de tine. Iata ce ar trebui sa faci – sa intelegi cerinta ta, datele demografice ale publicului tinta, numarul de postari care ar necesita, sa creati un plan de continut pentru ceea ce veti posta si apoi sa va tineti de el.
2. ALEGE RETEAUA DE SOCIAL MEDIA CORECTA
Utilizatorii sunt imprastiati pe toate portalurile de social media si incercarea de a gestiona toate retelele va poate consuma resursele.
Aceasta inseamna ca trebuie sa analizati publicul tinta si comportamentul sau online, sa determinati ce retele functioneaza cel mai bine pentru produsele si serviciile dvs. si apoi sa mentineti in mod corespunzator reteaua Social Media Media care se potriveste cel mai mult.
Ceea ce majoritatea nu inteleg este ca nu toate aceste canale functioneaza intr-un mod similar. Fiecare canal media social are propriile beneficii si moduri de functionare. si daca este folosit corect, va poate ajuta sa obtineti rezultatele dorite. Mai jos sunt mentionate cateva sfaturi si trucuri pentru utilizarea celor mai frecvente canale media sociale:
Cel putin o postare pe zi
Intotdeauna includeti imagini si indemnuri la actiune
Incurajati angajamentul prin a pune o intrebare
Evitati utilizarea prea multor Hashtags
In mod ideal, firmele ar trebui sa posteze mesaje pe Twitter de 10-30 de ori pe zi. In lipsa unui continut incercati cel putin 5 mesaje sa postati. Creati continut relevant si valoros pe site-ul dvs. Web si apoi indreptati-i pe cei care va urmeaza pe site-ul dvs. web
Utilizati intotdeauna poze frumoase. Ele sunt la fel de eficiente pe Twitter, ca pe Facebook.
Utilizati aproximativ 1-2 Hashtags adecvate pentru a largi acoperirea. Utilizarea a mai mult de doua Hashtags va reduce nivelul de implicare
Nu mai mult de 4-5 postari pe saptamana
Continutul trebuie sa fie adaptat pentru audienta profesionala
Aceasta este o rtțea sociala pentru profesionistii din domeniul afacerilor si este posibil ca mai multi utilizatori sa mearga pe site-ul companiei de la LinkedIn, decat in orice alta retea.
Google+
Pinterest sau Instagram
Postati cel putin o fotografie pe zi.
Continutul de aici poate fi adaugat pe alte canale sociale atunci cand este necesar.
Incarcati fotografiile produsului si modul în care acesta poate fi utilizat.
Infographics
3. BRAND pe PLATFORMELE MEDIA SOCIALE
Trebuie sa privim platformele media sociale ca pe un mijloc de a construi un brand mai puternic, pentru a crea constiinta si loialitatea clientilor. Mai jos sunt mentionate cateva indicatii cheie care va vor ajuta:
LOGO & Tagline: Un Logo similar si un slogan captivant, memorabil este bine sa fie mentinute peste tot.
Imaginile: Fotografiile vorbesc mai mult decat pot exprima cuvintele! Este un lucru demonstrat ca postarile ce contin imagini sunt mult mai interesante pe toate platformele. Va pot ajuta sa obtineti o multime de popularitate si vizibilitate.
Descriere: Este foarte important ca descrierea companiei sa fie identica, concisa si clara pe toate platformele. Numai daca audienta dvs. poate intelege ceea ce faceti, va cumpara apoi produsul dvs.
Ton: comunicarea ta – ceea ce spui, cum spui si in ce fel spui tu, va defini modul in care te vor percepe utilizatorii dvs.
4. CONTINUT DIFERIT PENTRU FIECARE PLATFORMA
Mentinerea conturilor pe mai multe platforme sociale este excelenta, dar asta nu inseamna ca poti posta continut similar. Fiecare platforma are un public diferit; prin urmare, abordarea trebuie sa fie diferita. Continutul trebuie sa fie curat, concis si personalizat fiecarei platforme. Mesajul trebuie sa fie acelasi, dar postarile trebuie sa fie diferite.
Totul trebuie sa se potriveasca identitatii dvs. de marca și ar trebui sa comunice ceea ce incercati sa spuneti lumii.